Ohjelmistokehitys Pylväs
Y-tunnus: 2496947-3
Pyykankaantie 65
84100 Ylivieska

 +​ 358 45 636 6148  ​sami@ohjelmistokehityspylvas.fi

Yksityisteiden talviauraus Ylivieskassa

Ylivieskan kaupunki muuttaa talviaurauksen perusteita yksityisteille sekä niille kiinteistöille, joilla pihatie on ollut yli 50m etäisyydellä hoidetulle tieosuudelle. Tämä muutos tapahtuu syksyllä 2024 alkaen. Auraus siis loppuu ”ilmaisena” palveluna, mutta sen jatkumiselle voi hakea avustusta erikseen varatuista määrärahoista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tienhoitokunta tai kiinteistön omistaja joutuu järjestämään jatkossa itse talvikunnossapidon sekä sen mahdollisen toteuttajan. Muutos koskettaa myös niitä kiinteistöjä, jotka ovat saaneet aurauksen ja eivät kuulu varsinaisesti minkään tienhoitokunnan piiriin.

Tienhoitokunta joutuu varaamaan jatkossa rahaa talvikunnossapitoon, sillä avustus ei kata koko kauden aurauskulua. Tämä muutos aiheuttaa siis säpinää myös tienhoitokunnissa ja muuttaa varmasti syntyvää kulurakennetta. Usein kiinteistö tai tieosuus voi sijaita myös kunnan sopimustien yhteydessä, johon auraus kuluu perustienosalta, mutta ei sivuteiden tai kiinteistöjen osalta eli se tekee asiasta vielä mutkikkaamman toteuttaa. Nähtäväksi jää miten kiinteistöjen omistajien, tiekuntien, urakoitsijoiden ja kaupungin yhteistyö alkaa toimimaan.

Muutoksia tulee paljon ja nyt onkin syytä viimeistään laittaa tienhoidolliset asiat kuntoon.

Ohjelmistokehitys Pylväs on toteuttanut mm. Alavieskan kunnan kanssa yhteistyössä avustusjärjestelmän, jolla tienosuuksien määrärahoja haettiin.

Jos kiinnostusta herää enemmän voisimme koota tiekarhu.fi yhteyteen kiinteistöjen talviaurauksen sekä kunnossapidon tarpeet ja kilpailuttaa ne isompana kokonaisuutena. Olisko tässä mahdollisuus verkostoitua?

Autamme teitä tienhoitokunnan perustamiseen, kokouksiin ja hallinnointiin liittyvissä asioissa.

Ota siis rohkeasti yhteyttä, mikäli olet oikeutettu hoitamaan kiinteistösi osalta tiehoitoon liittyviä asioita!

Takaisin etusivulle